Studiebenodigdheden

Studenten dienen zelf te zorgen voor de boeken die als verplicht vermeld staan op de boekenlijst. Het is niet per se nodig de laatste versie te hebben van elk boek, met uitzondering van de NHG-triagewijzer.
De student dient zich wel te beseffen dat er informatie gemist kan worden als men niet de laatste versie van een boek heeft. Als je dit tijdens de lessen merkt, adviseren we je de veranderde delen uit het boek van een medestudent over te nemen.

De student heeft papier en pen nodig om aantekeningen te maken. Desgewenst kan hiervoor ook gebruik gemaakt worden van een laptop o.i.d. De student moet hier zelf voor zorgen.

De andere materialen die tijdens de lessen gebruikt worden, worden verstrekt door het Volwassenen College.

Lesmap (‘Routeplanners’)

Bij aanvang van de studie (op de eerste lesdag) krijgt elke student toegang tot de online lesomgeving. Hier vind je een map met documenten met daarin de studiegids van de opleiding en de routeplanners van elk onderwijsonderdeel. Een routeplanner is een document dat de weg wijst binnen de lesstof.
Vóór elke les dient de student in de routeplanner na te kijken wat er voor die les voorbereid moet worden. Ook staat in de routeplanners hoe de toetsen gaan. Er zijn routeplanners voor de volgende onderdelen:

  • Kennisdagen
  • Kundedagen
  • Doedagen
  • Keuzedelen
  • Generieke vakken
  • Stage

Stethoscoop

Elke student voor de opleiding tot doktersassistente ontvangt op de eerste doedag een eigen stethoscoop. Deze dient tijdens kennisdagen en doedagen meegenomen te worden, zodat we op school kunnen oefenen.

Een stethoscoop is het symbool van de gezondheidszorg. Met een stethoscoop leer je te luisteren. Doktersassistenten gebruiken een stethoscoop met name om handmatig de bloeddruk te bepalen volgens de methode van Riva-Rocchi.
Er zijn tegenwoordig apparaten waarmee het bepalen van de bloeddruk heel simpel gaat, maar als deze methode faalt, of indien de patiënt een onregelmatige hartslag heeft, is het goed als er een doktersassistente is die handmatig de bloeddruk kan meten. Hieraan herkent men de ‘echte’ doktersassistente. Daarom zullen we dit tijdens de opleiding goed aanleren.