Docenten

Jeannet Altena

Jeannet is getrouwd met Frank en samen hebben ze 2 kinderen die ook weer kinderen hebben.  Zij wonen op een woonark in Franeker.

Jeannet zette haar eerste stappen in de gezondheidszorg als verpleegkundige in het  ziekenhuis in Assen. Daarna heeft ze in verschillende ziekenhuizen in Nederland gewerkt en volgde ze de academie voor gezondheidszorg in Groningen.

 Zoals ze zelf zegt: “Mijn opleiding tot docent ligt alweer jaren achter mij maar het is het mooiste cadeau dat ik mijzelf heb gegeven. Ik sta met veel plezier voor allerlei groepen mensen die in de gezondheidszorg werken of willen gaan werken. Verwacht niet dat je bij mij in de klas achterover kunt leunen.  De  lessen zijn interactief, informatief, leerzaam, motiverend, creatief en gezellig. Het is samen leren met uitdaging voor jezelf .”

“Waar ik echt blij van wordt, is als ik de studenten genoeg bagage heb kunnen geven waardoor zij   het  prachtige beroep van doktersassistent goed kunnen uitoefenen.”

In haar vrije tijd geniet Jeannet van tuinieren, lezen, muziek maken en van het oppassen op haar kleinkinderen. 

jeannet.altena@volwassenencollege.nl

Karin Reidinga

Karin Reidinga heeft na de HBO-V enkele jaren als verpleegkundige gewerkt in diverse ziekenhuizen en verpleeginstellingen, ook tijdens de inmiddels opgepakte studie Diergeneeskunde. Naast werk in haar eigen Dierenartspraktijk heeft Karin enkele jaren lesgegeven aan dierenartsassistenten in opleiding. Na enkele jaren is zij Fulltime in het onderwijs gaan werken, waarbij zij lessen verzorgde voor de opleidingen doktersassistente, apothekersassistente en dierenartsassistente en zij verantwoordelijk was voor de stagebegeleiding. Vervolgens is zij deel uit gaan maken van het managementteam als stagecoördinator en onderwijscoördinator. Zij heeft 5 jaar lang deel uitgemaakt van de examencommissie van een groot particulier onderwijsinstituut en is als toetsconstructeur en toetsbeoordelaar betrokken geweest bij twee herzieningen van een curriculum. Ook heeft zij cursussen ontwikkeld voor het NTI en lesboeken geschreven voor een opleiding tot dierenartsassistente. Zij is de belangrijkste initiatiefnemer voor het Volwassenen College en heeft samen met een arts de opleiding geschreven.

karin.reidinga@volwassenencollege.nl

Karin Stuurman

Karin werkt sinds 1986 in de zorg en haalde 22 jaar geleden haar diploma doktersassistente.
Direct daarna is zij betrokken geraakt bij het opleiden van de nieuwe generatie doktersassistentes. Karin heeft gewerkt bij landelijke instellingen met afstandsonderwijs en kleinschaliger instellingen. Zij gaf praktijklessen en begeleide de studenten als stagedocent. Daarnaast heeft zij altijd gewerkt bij een huisarts en later als triagist op een huisartsenpost.

Karin vertelt: “opleiden en kennis delen geeft mij energie, het houdt mij scherp om van de huidige inzichten en innovaties in het werkveld op de hoogte te blijven en deze kennis over te brengen met behulp van praktische voorbeelden uit de eigen werkervaring. Naast de nieuwe generaties op te leiden is Karin ook betrokken bij de deskundigheidsbevordering van gediplomeerde doktersassistenten door bijscholing coaching on te job etc. te verzorgen zowel bij de huisartsen als andere gezondheidszorg organisaties.
Zo is er voor allemaal een win – win situatie te halen,

Samen met haar gezin woont Karin sinds 16 jaar in Friesland.
In haar vrije tijd gaat ze er graag op uit om allerlei mooie plekjes te ontdekken in Friesland en daarbuiten.
Thuis ontspannen doet ze door creatief bezig te zijn: foto’s omzetten in zwart wit schilderijen of met een haakwerkje in de tuin, vorige zomer is er een start gemaakt voor een kleine groentetuin.

karin.stuurman@volwassenencollege.nl

Roelant Veltman

Roelant is erkend EHBO en reanimatie-instructeur. Hij verzorgt bij het Volwassenen College de lessen reanimatie op alle locaties. Daarnaast werkt hij bij een regionaal onderwijsinstituut voor agrarisch onderwijs als kwaliteitsmedewerker.

Lizzy Biegel 

Lizzy is 60 jaar geleden geboren in Leeuwarden en woont daar samen met Wim en twee poezen. Gezamenlijk hebben ze 5 kinderen en Wim heeft 2 kleinkinderen. Haar hobbies zijn muziek luisteren en maken (speelt in Brouwer’s Akkordeon Orkest sinds haar 17e). Daarnaast houdt ze er ook van creatief bezig zijn (haken, breien, schilderen, tekenen). En ze houdt van fietsen en wandelen, vooral in de vakanties en met mooi weer…. En geregeld een concert
of theater bezoeken doen ze ook graag .

Ze is verpleegkundige . Haar opleiding is ze gestart in 1980 in het voormalige Diaconessenhuis in
Leeuwarden. Ze heeft altijd in het ziekenhuis ( MCL ) gewerkt en lange tijd op een chirurgisch /oncologische afdeling . Daarna gewerkt bij Buurtzorg Leeuwarden tot eind 2021 , waarna ze bij het
Volwassenen College de kans kreeg om te werken als assistent docent Doedagen.

“Ik vind het erg belangrijk dat onze studenten de medisch-technische handelingen kunnen leren en
vooral oefenen tijdens de doedagen. Door mijn jarenlange praktijkervaring en het werken met
stagiaires vind ik het ontzettend leuk om de toekomstige doktersassistenten de praktische
vaardigheden aan te leren.”

Lizzy.biegel@volwassenencollege.nl

Klaartje Post

Klaartje Post, 39 jaar oud en woonachtig in het Noord Hollandse Middenmeer met Partner en 3
kinderen. Ze houdt erg van buiten sporten en heerlijk varen met haar bootje samen met het
gezin en vrienden door het mooie Noord Holland. Ze is verpleegkundige van origine, maar
heeft de afgelopen 13 jaar als triagist en Spreekuur Ondersteuner huisarts gewerkt op de
Spoedpost, Regio Texel, Den Helder en Schagen. Daarnaast was ze actief lid in de PVT en hield
ze zich mede bezig met de ontwikkeling van het nieuwe spoedplein.
Ze is sinds september 2022 Docent bij het Volwassenen college en heeft er erg veel plezier
in, om haar jarenlange werkervaring, kennis en kunde nu door te mogen geven aan de
student, die straks die mooie werk mag gaan doen. Er wordt hard gewerkt op een lesdag, en
er is veel lesstof te behandelen. Maar ze zorgt er altijd voor dat het ook een gezellige dag is,
en dat er ruimte is voor tijd en aandacht voor en met elkaar.

Kittie Huiberts

Geboren in Anna Paulowna, maar ik woon al ruim 50 jaar in Schagen. Ik woon daar samen met mijn man en onze twee zonen

In 1986 ben ik begonnen met de opleiding tot verpleegkundige en sindsdien werk ik in de gezondheidszorg. Eerst 10 jaar in Het Gemini ziekenhuis in Den Helder en daarna in het wijkverpleegkundig en tt-team van Den Helder. Ik heb mijn diploma diabetesverpleegkundige behaald en in die hoedanigheid ben ik in 2006 in de huisartsenpraktijk begonnen. Daar doe ik de spreekuren voor diabetespatiënten en later ook de spreekuren ketenzorg.

Ik probeer de lessen te vullen met echte casussen uit de dagelijkse huisartsenpraktijk.

kittie.huiberts@volwassenencollege.nl

Thea Omta, invaldocent

thea.omta@volwassenencollege.nl