Docenten

Jeannet Altena

Jeannet is getrouwd met Frank en samen hebben ze 2 kinderen die ook weer kinderen hebben.  Zij wonen op een woonark in Franeker.

Jeannet zette haar eerste stappen in de gezondheidszorg als verpleegkundige in het  ziekenhuis in Assen. Daarna heeft ze in verschillende ziekenhuizen in Nederland gewerkt en volgde ze de academie voor gezondheidszorg in Groningen.

 Zoals ze zelf zegt: “Mijn opleiding tot docent ligt alweer jaren achter mij maar het is het mooiste cadeau dat ik mijzelf heb gegeven. Ik sta met veel plezier voor allerlei groepen mensen die in de gezondheidszorg werken of willen gaan werken. Verwacht niet dat je bij mij in de klas achterover kunt leunen.  De  lessen zijn interactief, informatief, leerzaam, motiverend, creatief en gezellig. Het is samen leren met uitdaging voor jezelf .”

“Waar ik echt blij van wordt, is als ik de studenten genoeg bagage heb kunnen geven waardoor zij   het  prachtige beroep van doktersassistent goed kunnen uitoefenen.”

In haar vrije tijd geniet Jeannet van tuinieren, lezen, muziek maken en van het oppassen op haar kleinkinderen. 

jeannet.altena

@volwassenencollege.nl

Karin Reidinga

Karin Reidinga heeft na de HBO-V enkele jaren als verpleegkundige gewerkt in diverse ziekenhuizen en verpleeginstellingen, ook tijdens de inmiddels opgepakte studie Diergeneeskunde. Naast werk in haar eigen Dierenartspraktijk heeft Karin enkele jaren lesgegeven aan dierenartsassistenten in opleiding. Na enkele jaren is zij Fulltime in het onderwijs gaan werken, waarbij zij lessen verzorgde voor de opleidingen doktersassistente, apothekersassistente en dierenartsassistente en zij verantwoordelijk was voor de stagebegeleiding. Vervolgens is zij deel uit gaan maken van het managementteam als stagecoördinator en onderwijscoördinator. Zij heeft 5 jaar lang deel uitgemaakt van de examencommissie van een groot particulier onderwijsinstituut en is als toetsconstructeur en toetsbeoordelaar betrokken geweest bij twee herzieningen van een curriculum. Ook heeft zij cursussen ontwikkeld voor het NTI en lesboeken geschreven voor een opleiding tot dierenartsassistente. Zij is de belangrijkste initiatiefnemer voor het Volwassenen College en heeft samen met een arts de opleiding geschreven.

karin.reidinga@volwassenencollege.nl

Karin Stuurman

Karin werkt sinds 1986 in de zorg en haalde 22 jaar geleden haar diploma doktersassistente.
Direct daarna is zij betrokken geraakt bij het opleiden van de nieuwe generatie doktersassistentes. Karin heeft gewerkt bij landelijke instellingen met afstandsonderwijs en kleinschaliger instellingen. Zij gaf praktijklessen en begeleide de studenten als stagedocent. Daarnaast heeft zij altijd gewerkt bij een huisarts en later als triagist op een huisartsenpost.

Karin vertelt: “opleiden en kennis delen geeft mij energie, het houdt mij scherp om van de huidige inzichten en innovaties in het werkveld op de hoogte te blijven en deze kennis over te brengen met behulp van praktische voorbeelden uit de eigen werkervaring. Naast de nieuwe generaties op te leiden is Karin ook betrokken bij de deskundigheidsbevordering van gediplomeerde doktersassistenten door bijscholing coaching on te job etc. te verzorgen zowel bij de huisartsen als andere gezondheidszorg organisaties.
Zo is er voor allemaal een win – win situatie te halen,

Samen met haar gezin woont Karin sinds 16 jaar in Friesland.
In haar vrije tijd gaat ze er graag op uit om allerlei mooie plekjes te ontdekken in Friesland en daarbuiten.
Thuis ontspannen doet ze door creatief bezig te zijn: foto’s omzetten in zwart wit schilderijen of met een haakwerkje in de tuin, vorige zomer is er een start gemaakt voor een kleine groentetuin.

karin.stuurman@

volwassenencollege.nl

Roelant Veltman

Roelant is erkend EHBO en reanimatie-instructeur. Hij verzorgt bij het Volwassenen College de lessen reanimatie op alle locaties. Daarnaast werkt hij bij een regionaal onderwijsinstituut voor agrarisch onderwijs als kwaliteitsmedewerker.

Rinny Bergsma 

Monique Schoon

Monique is na twintig jaar onderwijservaring geswitcht naar de gezondheidszorg. Na de opleiding tot doktersassistente heeft zij de triage opleiding gedaan.

Inmiddels werkt ze alweer 8 jaar met veel plezier in de
huisartsenpraktijk en op de huisartsenpost. Het is boeiend en afwisselend om op deze twee verschillende werkplekken assistent en triagist te zijn.


Om dit boeiende en veelzijdige vak te onderwijzen is een uitdaging waarbij zij haar ervaringen deelt en kan combineren.


Monique is getrouwd en heeft vijf kinderen. In haar vrije tijd staat zij het liefst langs de lijn bij haar sportende kinderen. En houdt ze van hardlopen en schrijven.

monique.schoon

@volwassenencollege.nl

Victor Plomp 

Victor heeft Bewegingswetenschappen gestudeerd en is getrouwd met een huisarts. Victor is ook Runningtherapeut (www.renjelekker.nl) en begeleidt cliënten met Burn-out klachten en milde klachten mbt depressie en somberheid.

Victor is invaldocent anatomie/fysiologie bij het Volwassenen College

Kittie Huiberts

kittie.huiberts@

volwassenencollege.nl

Thea Omta

thea.omta@volwassenencollege.nl