Docenten

Jeannet Altena

Jeannet is getrouwd met Frank en samen hebben ze 2 kinderen die ook weer kinderen hebben.  Zij wonen op een woonark in Franeker.

Jeannet zette haar eerste stappen in de gezondheidszorg als verpleegkundige in het  ziekenhuis in Assen. Daarna heeft ze in verschillende ziekenhuizen in Nederland gewerkt en volgde ze de academie voor gezondheidszorg in Groningen.

 Zoals ze zelf zegt: “Mijn opleiding tot docent ligt alweer jaren achter mij maar het is het mooiste cadeau dat ik mijzelf heb gegeven. Ik sta met veel plezier voor allerlei groepen mensen die in de gezondheidszorg werken of willen gaan werken. Verwacht niet dat je bij mij in de klas achterover kunt leunen.  De  lessen zijn interactief, informatief, leerzaam, motiverend, creatief en gezellig. Het is samen leren met uitdaging voor jezelf .”

“Waar ik echt blij van wordt, is als ik de studenten genoeg bagage heb kunnen geven waardoor zij   het  prachtige beroep van doktersassistent goed kunnen uitoefenen.”

In haar vrije tijd geniet Jeannet van tuinieren, lezen, muziek maken en van het oppassen op haar kleinkinderen. 

Karin Reidinga

Karin Reidinga heeft na de HBO-V enkele jaren als verpleegkundige gewerkt in diverse ziekenhuizen en verpleeginstellingen, ook tijdens de inmiddels opgepakte studie Diergeneeskunde. Naast werk in haar eigen Dierenartspraktijk heeft Karin enkele jaren lesgegeven aan dierenartsassistenten in opleiding. Na enkele jaren is zij Fulltime in het onderwijs gaan werken, waarbij zij lessen verzorgde voor de opleidingen doktersassistente, apothekersassistente en dierenartsassistente en zij verantwoordelijk was voor de stagebegeleiding. Vervolgens is zij deel uit gaan maken van het managementteam als stagecoördinator en onderwijscoördinator. Zij heeft 5 jaar lang deel uitgemaakt van de examencommissie van een groot particulier onderwijsinstituut en is als toetsconstructeur en toetsbeoordelaar betrokken geweest bij twee herzieningen van een curriculum. Ook heeft zij cursussen ontwikkeld voor het NTI en lesboeken geschreven voor een opleiding tot dierenartsassistente. Zij werkt nog parttime als dierenarts op Vlieland in samenwerking met de huisarts aldaar.

Petra Giezen

Petra Giezen heeft na haar opleiding MBO Doktersassistent 35 jaar als doktersassistent in verschillende gezondheidszorginstellingen in Groningen, Friesland en Drenthe gewerkt. Dit was bij diverse huisartspraktijken zoals solo-, duo- en groepspraktijken. Ook heeft zij ervaring in het verpleeghuis, dialysecentrum, verloskundigenpraktijk en ziekenhuizen als poliassistent en afdelingssecretaresse.
 Daarnaast heeft zij ervaring met het begeleiden van stagiaires op verschillende werkplekken.
 Vanaf 2012 heeft zij een eigen praktijk als voedingsconsulent. Door cliënten te coachen begeleidt zij mensen naar een gezond gewicht.
 Bij het Digitaalhuis van de bibliotheek is zij vrijwillig taalcoach en geeft zij instructielessen Nederlands aan het Frieslandcollege.
 In het voorjaar van 2019 is zij begonnen met de opleiding Instructeur MBO en rond dit eind januari 2020 af met een diploma.
In het kader van de opleiding Instructeur MBO heeft zij aan de opleiding voor Doktersassistent bij de Friese Poort instructielessen Medisch Technisch Handelen gegeven.
 Sinds oktober 2019 is zij verbonden aan het Volwassenen College waar zij aan de opleiding voor Doktersassistent de lessen Medisch Technisch Handelen ondersteunt.

Roelant Veltman

Roelant is erkend EHBO en reanimatie-instructeur. Hij verzorgt bij het Volwassenen College de lessen reanimatie op alle locaties. Daarnaast werkt hij bij een regionaal onderwijsinstituut voor agrarisch onderwijs als kwaliteitsmedewerker.

Vera Rijninks 

Vera Rijninks is als algemeen verpleegkundige opgeleid in het Universitair Medisch Centrum in Amsterdam. Zij heeft zich gespecialiseerd in de intensive care, bedrijfsgeneeskunde, hematologie en oncologie. Op al deze terreinen is zij werkzaam geweest in zowel academische- en perifere ziekenhuizen als in een commerciële setting van een arbodienst en Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC). 

In een academisch ziekenhuis is onderwijs en het doorgeven van kennis een belangrijke pijler. Hier is de kiem voor haar docentschap gelegd. Zij vindt het een uitdaging om samen met studenten in opleiding, patiënten en collega’s kennis te delen en inzichtelijk te maken. 

Ze zegt “Het is belangrijk dat doktersassistenten kennis op verschillende manieren opdoen, beheersen en kunnen gebruiken. Zij zijn de spil in een praktijk en het eerste aanspreekpunt voor patiënten van jong tot oud. Het vak van doktersassistente is daardoor divers, boeiend en belangrijk.”

Sinds 2018 werkt Vera Rijninks bij het Volwassenen College.

Monique Schoon

Monique is na twintig jaar onderwijservaring geswitcht naar de gezondheidszorg. Na de opleiding tot doktersassistente heeft zij de triage opleiding gedaan.

Inmiddels werkt ze alweer 8 jaar met veel plezier in de
huisartsenpraktijk en op de huisartsenpost. Het is boeiend en afwisselend om op deze twee verschillende werkplekken assistent en triagist te zijn.


Om dit boeiende en veelzijdige vak te onderwijzen is een uitdaging waarbij zij haar ervaringen deelt en kan combineren.


Monique is getrouwd en heeft vijf kinderen. In haar vrije tijd staat zij het liefst langs de lijn bij haar sportende kinderen. En houdt ze van hardlopen en schrijven.

Victor Plomp 

Victor heeft Bewegingswetenschappen gestudeerd en is getrouwd met een huisarts. Victor is ook Runningtherapeut (www.renjelekker.nl) en begeleid cliënten met Burn-out klachten en milde klachten mbt depressie en somberheid.

Victor is invaldocent anatomie/fysiologie bij het Volwassenen College

Willard Gerritsen 

Willard Gerritsen heeft na zijn geneeskundestudie gewerkt bij verschillende bedrijfsgeneeskundige diensten. Na met een collega een eigen arbodienst gestart te hebben heeft hij de 4-jarige specialisatie Sociale Geneeskunde (bedrijfsarts) gedaan. Bij de arbodienst hield hij zich naast de lopende werkzaamheden als bedrijfsarts bezig met het ontwikkelen van de opleiding bedrijfshulpverlener (BHV) en het geven hiervan. Daarnaast viel de afdeling keuringen en onderzoeken onder zijn verantwoording evenals de administratie. Hij weet dus van binnenuit wat er van een doktersassistente wordt verwacht. Door de groei van de arbodienst was er steeds minder tijd voor individuele gezondheidszorg. Aangezien dit één van de eisen is voor registratie als specialist heeft hij zijn registratie beëindigd. Momenteel werkt hij niet meer bij de arbodienst. Willard is getrouwd met een verpleegkundige, die hij veelvuldig als klankbord gebruikt.