Examens

De doelgroep van het Volwassenen College ziet over het algemeen op tegen het afleggen van examens. Deze ‘examenvrees’ kan ervoor zorgen dat de behaalde resultaten minder zijn dan nodig omdat de student meer weet en kan.

Om hier iets aan te doen, doen studenten bij het Volwassen College juist heel vaak een toets. Het totale examen Doktersassistent is bij het Volwassenen College opgeknipt in veel verschillende stukjes. Dit maakt dat er bijna elke week wel een toets wordt afgelegd. Hierdoor wordt het ‘gewoon’ om examen te doen; de resultaten geven beter weer wat iemand weet en kan.

Bijna alle examens worden afgenomen tijdens de lesdag. Zodoende hoeft de student niet extra te komen voor een examen.
Alleen de individueel af te leggen examens Praktijkexamen Doedagen en Triage-examen deel I en deel II worden op een ander moment afgenomen.

Herexamens

Voor alle toetsen die regulier in de klas afgenomen worden (Kennisblokken. Kundedagen) staan studenten automatisch ingeschreven.
Als je een onvoldoende hebt gekregen, dien je de toets te herkansen. Twee keer per jaar is er een herkansingsmoment. Je wordt in geval van een herexamen hiervoor ingedeeld. Je mag een toets een keer herkansen zonder extra kosten.

× Neem contact op